Her er eksempler på fortællinger, der indgår i spillet. Der er fire svarmuligheder, og det understregede svar er det rigtige:

Gæret grønlandshaj er en gammel ret på disse kanter, og den anses af mange for at være den værste i verden. Urinlugtende, giftigt hajkød gæres i et hul med rindende vand i jorden i 6- 12 uger. Herefter hænges det til tørre i 4 – 5 måneder. Det serveres i tern. Udløser ufrivillige brækre-flekser hos de fleste første gang.

Rhinen                                Nordatlanten (Island)         Epirus/Cypern                     Alperne/Po

Ivan den Grusomme stod i spidsen for sit riges ekspansion. Han var en grusom og mentalt syg mand. Dette mærkede hans folk, men også hans nærmeste familie. I 1581 var en gravid svigerdatter efter hans mening usømmeligt klædt; han tævede hende, hvorefter hun aborterede. Sønnen, kvindens mand, protesterede, hvorefter herskeren tævede sønnen ihjel med en kæp.

Donau/Morava                   Volga/Oka                          Daugava/Bug                                           Rodopi

                                                                                         (Moskva, Rusland)

Et af de tidlige mesterværker i europæisk litteratur er skrevet af en mand ved navn Cervantes. Det handler om en ridder, der kommer galt af sted, bl.a. fordi fantasien løber af med ham. Han kæmper mod vindmøller og får, sammen med den tro væbner Sancho Panza, som har sit eget motto: ”Har man først fået ord for at stå tidligt op, kan man godt blive liggende til middag.” (Don Quijote)

                                                  Adria                                   Skandinavien                           Volga/Oka                          Iberia

                                                                                                                                                                            (Don Quijote,Spanien)

Sorberne lever fortrinsvis i et område kaldet Lausitz, som ligger nord for byen Dresden. De ca. 60.000 mennesker, der tilhører folkegruppen, taler et vestslavisk sprog, der er tæt beslægtet med de to nationale sprog, der tales henholdsvis øst og syd for området. Det er et officielt anerkendt mindretal i landet det bor i. Det har sine egne kulturinstitutioner, bl.a. radiostationer.

Volga/Don                          Elben/Spree                        Appenninerne med øer      Donau/Morava

                                                                                            (sorberne bor i

                                                                                         Tyskland, sproget er

                                                                                          tæt beslægtet med

                                                                                           polsk og tjekkisk)